Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: 100 και πλεόν σπάνια αγωνιστικά αυτοκίνητα σε αποθήκη.

100 εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα ανακαλύφθηκαν στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων και μιας  Ferrari 250GT SWB California Spyder


Μυστική συλλογή των 100 εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα που ανακαλύφθηκε στη Γαλλία ανάμεσά τους και μια από τις 60 Ferrari 250GT SWB California Spyder, που είχαν ποτέ κατασκευαστεί, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Για το λόγο αυτό η ανακάλυψη, μιας άγνωστης Calfornia Spyder, ανάμεσα σε μια μυστική γαλλική συλλογή από 100 κλασικά αυτοκίνητα έχει φέρει τον κόσμο του αυτοκινήτου σε μια αναταραχή.

Μιλάμε για ένα εύρημα σε έναν αχυρώνα, ο οποίος άνηκε στον μεγιστάνα Roger Baillon όπου κατά την διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και 1960 είχε ένα όνειρο: να διατηρήσει τα καλύτερα προπολεμικά αυτοκίνητα για έκθεση σε μουσείο, καθώς ήδη στα τέλη της δεκαετίας του 1960είχε συγκεντρώσει μια συλλογή από 200 αυτοκίνητα. Η συλλογή του περιλάμβανε ονόματα όπως Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Delahaye, και Delage, μαζί με την απίστευτα όμορφη coachbuilt, καθως και πιο σύγχρονα οχήματ Ferrari, Maserati, και Porsche.
Δυστυχώς, όμως το όνειρο του Baillon να χτίσει μουσείο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Δύσκολοι καιροί επήλθαν στην εταιρεία του, αναγκάζοντάς τον να πουλήσει έναν αριθμό από τα οχήματα που είχε συγκεντρώσει. Τα υπόλοιποι αφέθηκαν να μαραζώνουν κάτω από ετοιμόρροπες στέγες ή σκορπισμένα γύρω από ένα οίκημα στη δυτική Γαλλία και να υποκύψουν στη σκουριά και την εγκατάλειψη. Ευτυχώς, η Καλιφόρνια Spyder αποθηκεύτηκε κάπως πιο μόνιμα μέσα σε ένα γκαράζ και δίπλα σε μια 1956 Maserati Gran Sport A6G Frua, ένα από τα μόλις τρία που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Ανεξήγητα, καθώς η αγορά παγκόσμιας κλάσης αυτοκίνητα-αντίκες είχε εκτιναχθεί στα ύψη, η συλλογή πέρασε εντελώς απαρατήρητη για δεκαετίες. Μόλις πριν από τρεις μήνες ότι ο Pierre Novikoff και ο Matthieu Lamoure του οίκου δημοπρασιών Artcurial, ήρθαν και "βρήκαν" τον αχυρώνα. "Όταν είδα την Ferrari California SWB νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο», είπε Novikoff σε δημοσιογράφους. Οι εκπλειστηριαστές εξέτασαν πλήρως την συλλογή και προσδιορίστηκε ότι 60 από τα αυτοκίνητα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για να πουληθούν σε δημοπρασία. Τα υπόλοιπο 40 είναι πιθανό να πουληθούν ως ανταλλακτικά από την οικογένεια. Σε ένα δελτίο τύπου αναγγέλλοντας τη δημοπράτηση Artcurial, ο Lamoure συνέκρινε την ανακάλυψη της συλλογής Baillon τη στιγμή όταν ο Λόρδος Carrington και Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του Τουταγχαμών. "Ποτέ ξανά, οπουδήποτε στον κόσμο, δεν θα αποκαλυφθεί ένας τέτοιος θησαυρός" πρόσθεσε ο Novikoff .
  Η συνολική συλλογή αυτή εκτιμάται ότι είναι αξίας από 15.000.000 € έως και πάνω από 18.000.000 €. Αναμένεται μια τεράστια μερίδα του αγοραστικού κοινού να έρθει για την πώληση της Ferrari California Spyder, ένα μοντέλο που εκτιμάται στα 10.000.000 € Η δημοπρασία λαμβάνει χώρα στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να συγκεντρώσετε τα χρήματα μέχρι τότε, δείτε το βίντεο και αφήστε την φαντασία σας να σβήσει την δίψα σας.  Δείτε άποψη της συλλογής
 
 Επιμέλεια: Η.Ν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου