Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Νεο Yamaha YZF-R1

   Το superbike της Yamaha, που αποτελεί και την ναυαρχίδα της, θα λάβει επιτέλους, μια τόσο αναγκαία αναβάθμιση, μετά από σχεδόν έξι χρόνια που έμεινε ανέγγιχτη. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέα συστήματα μετάδοσης κίνησης, νέα ηλεκτρονικά συστήματα και μια φρέσκια εμφάνιση, όντας πιο ισχυρό.    




    Όπως λοιπόν και στα προηγούμενα R1s, το νέο σύνολο θα εφοδιάζεται με έναν 998cc υδρόψυκτο κινητήρα, με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής τετρακύλινδρο σε σειρά, με μπιέλες από τιτάνιο και αναβαθμισμένο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα με αποτέλεσμα να παράγει 200 hp. Η ισχύς συνεχίζει να δρομολογούνται μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου, με πολύδισκου υγρό συμπλέκτη. 

Στο κέντρο του πίνακα οργάνων θα υπάρχει μια οθόνη τύπου LCD 4,2 ιντσών, που περιλαμβάνει το ταχύμετρο, το στροφόμετρο καθώς και ένδειξη για την πίεση των φρένων. Επίσης θα υπάρχει μια μονάδα μέτρησης (ECU) για την ασφάλεια του αναβάτη, με έξι παραμέτρους η οποία θα μετρά συγχρόνως την επιτάχυνση, επιβράδυνση, σπινάρισμα τροχών κ.α. και μαζί με το traction control θα λειτουργεί για την απόλυτη ασφάλεια του αναβάτη.  Επίσης στον τομέα της ανάρτησης θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Ohlins.


    Εμφανισιακά σίγουρα είναι κομψότερο και πιο συμπαγής με μικρότερη επιφάνεια φέρινγκ και cross-layering. Η κεντρική εισαγωγή αέρα μοιάζει με εκείνη του Μ1 MotoGPΟι κρυφοί προβολείς επίσης είναι σε πολύ έξυπνο σημείο.

    Η Yamaha στοχεύει στο να ξαναμπεί δυναμικά στα superbike και να σταθεί αντάξια και απέναντι στις \ BMW S1000RR, Kawasaki ZX-10R, και το Honda CBR 1000RR . Η νέα R1s θα αρχίσει να βρίσκεται στις εκθέσεις στις αρχές του 2015, με τιμή λίγο παραπάνω από 14.000 Ευρώ για το βασικό μοντέλο και 18.000 Ευρώ για το μοντέλο racier R1m.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου