Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο: DETROIT ELECTRIC SP:01.



Ήταν το όνειρο πολλών να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο το οποίο να βασίζεται στο Lotus Elise και να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα όμοιά του όπως το Dodge Circuit EV, το Rinspeed sQuba και το Tesla Roadster.



 Αν και βασίζεται στην Lotus, το SP:01 έχει διαφορετική γραμμή σχεδίασης στην οροφή, ενσωματωμένη αεροτομή και προστέθηκε στο πίσω μέρος διαχύτης για να το κρατάει σταθερό και «κολλημένο» στο έδαφος στις ψηλές ταχύτητες.


Στο εσωτερικό, αίσθηση κάνουν τα δίχρωμα δερμάτινα Alcantara bucket καθίσματα, η οθόνης αφής 8,4 ιντσών και λειτουργικό Android από το οποίο θα έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις τον ήχο, τον κλιματισμό, το Gps, την κατάσταση της μπαταρίας και λειτουργίες φόρτισης.


Στο κέντρο του αυτοκινήτου, έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 207 kW (281 ίππων) με 280 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.


Τέλος, η μπαταρία του οχήματος είναι επενδυμένη από ένα σύνθετο μεταλλικό περίβλημα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής του οχήματος. Αυτό βελτιώνει την στρεπτική ακαμψία και προστατεύει την μπαταρία σε περίπτωση ατυχήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου